YILDIRIM; “EDİRNE DAĞ BAŞI DEĞİL”

Yıldırım; “Edirne dağ başı değil”

​​​​​​​Edirne Barosu Başkanı Av. Özgür Yıldırım, Edirne İdare Mahkemesi’nin bazı yollardan otopark ücreti alınamayacağı yönündeki kararıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mahkeme kararı hiçe sayılmaktadır. Aracını park eden sürücülerin etrafı para toplamaya çalışan kişilerce sarılmaktadır. Halkın huzuru kaçmıştır. Edirne dağ başı değildir” dedi. Yıldırım, ayrıca Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve diğer kurum ve kuruluşları yaşanan bu hukuksuzluk karşısında gerekli demokratik tepkiyi göstermeye çağırdı.
Edirne Barosu Başkanı Av. Özgür Yıldırım, Edirne İdare Mahkemesi’nin bazı yollardan otopark ücreti alınamayacağı yönündeki kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, kararın Edirne halkından gizlendiğine dikkat çekerken; “Edirne İdare Mahkemesi’nin 2008/1438 E. , 2010/127 K. sayılı kararı Edirne Halkından gizlenmiştir. Mahkeme kararına göre: Kıyık, Zübeyde Hanım Caddeleri ile Pazar Yeri çevresi araç park yeri olarak işletilemez. Otopark parası toplanamaz. Maarif Caddesi, Orhaniye Caddesi, Arifpaşa Caddesi, Osmaniye Caddesi, Balıkpazarı Caddesi, Saraçlar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç park yeri olarak işletilebilir. Caddeler arasında yer alan ara sokaklardan otopark parası toplanamaz. Anayasamızın 138. maddesine göre Edirne Belediyesi, yukarıdaki mahkeme kararına uymak zorundadır. Mahkeme kararına aykırı otopark uygulamaları derhal sonlandırılmalıdır. Belediye, otoparkçıların tarafında olmamalıdır. Halkın ve hukukun yanında olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Edirne Halkına saygısızlıktır”

Mahkeme kararının uygulanmadığını ifade eden Yıldırım; “ Mahkeme kararı hiçe sayılmaktadır. Aracını park eden sürücülerin etrafı para toplamaya çalışan kişilerce sarılmaktadır. Halkın huzuru kaçmıştır. Bu görüntüler sona ermelidir. Edirne dağ başı değildir. Aracını park eden sürücülerden mahkeme kararına aykırı olarak para toplanamaz. Bu yaşananlar Edirne Halkına saygısızlıktır. Hukuku tanımamaktır. Hiç kimse görevine görevinin gereklerine aykırı hareket etmemelidir. Hiç kimse görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstermemelidir. Hiç kimse kişilerin haksız kazanç sağlamasına sebep olmamalıdır. Bir kaç kişi zenginleşecek diye halk mağdur edilmemelidir” dedi.

“Hukuksuzluğa karşı göreve davet ediyorum”

Sivil toplum kuruluşlarının da tepki göstermesi gerektiğini belirten Yıldırım; “Kent Konseyi’nin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Meslek Odalarının ve daha bir çok kurum ve kuruluşun yaşanan bu hukuksuzluk karşısında gerekli demokratik tepkiyi göstereceklerine inanıyorum. Edirne sevdalısı olan herkesi göreve davet ediyorum” sözlerine yer verdi.

“Haksız kazanç sağlamak suçtur”

Yıldırım, yaptığı açıklamada haksız kazanç sağlamanın suç olduğunun altını çizerken; “Bu arada hatırlatmak isterim ki: Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak suçtur. Görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak da suçtur” dedi.

Haber Merkezi