KADIN ÖRGÜTLERİ BİR ARAYA GELDİ/ Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu duyurusu

KADIN ÖRGÜTLERİ BİR ARAYA GELDİ

Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun ev sahipliğinde, Edirne Kadın Sivil Toplumu’nu oluşturan temsilciler bir araya geldiler.

Edirne Kadın Sivil Toplumu; TÜKD, EKAME-DER, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu temsilcileri, Edirne Belediyesi adına Kadın ve Aile Merkezi Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi öğretim üyeleri Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun ev sahipliğinde toplandı.

Edirne Kadın Sivil Toplumu’ndan Yrd.Doç. Cemile ÜNDÜCÜ, “Edirne’deki tüm kurumların kadın birimleri, STK’ların Kadın komisyonları bir araya gelerek, Edirne Kadın Sivil Toplumu oluşumunun çalışmalarına başladık. Edirne Kadın Sivil Toplumu, Edirne’de var olan kadın örgütlülüğünün daha çok güçlendirilmesi ve etkin kılınmasını sağlamak için birlikte hareket etmeyi amaçlamaktadır.

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Nurten KASAPOĞLU TBMMM. Boşanma Komisyonunun raporunda kazanılmış kadın haklarının kaybına yönelik bir rapor olduğunu ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Buna yönelik bir çalışma programı belirleyen oluşumumuz, ilk olarak Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan TBMM Boşanma Araştırma Komisyonu’nun sonuç raporunu değerlendirdi.” Dedi.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi Müdürlüğü ile birlikte daha aktif çalışma yapmaya karar verildi.

Edirne Kadın Sivil Toplumu, bir sonraki toplantısını Edirne Barosu bünyesinde Eylül ayında “Kadın Çalıştayı” şeklinde yapma kararı alarak, Edirne’de var olan diğer kadın örgütlerini de çalışmalarına dahil etme hedefleri olduğunu belirttiler.

Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu duyurusu