EDİRNE’DEN TERÖRE LANET !

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşe MHP İl Başkanı Hakan Özkan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Pazartesi günü saat 18.00’de Şükrü paşa İlkokulu önünden ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla başlayan yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Talat paşa Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.
Yürüyüş boyunca kalabalığa Edirneli esnaf ve halk da alkışlarıyla destek verdi. Kortej eşliğinde Atatürk Anıtı’na gelen vatandaşlar burada hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okurken grup adına basın açıklamasını Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Taner Albayrak yaptı.
Konuşmasında, hayatını kaybeden polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Albayrak, “Bu cennet vatanı ne teröre, ne teröristlere, ne de vatan hainlerine bırakmayacağız” dedi. Teröristlerin tarihten ders almadığını ifade eden Albayrak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Devletimiz bir yanda Suriye’de, bir yanda da Irak’ta emperyalist güçlerin desteklediği terör örgütü gruplarla mücadele etmektedir. Alfabenin tüm harflerinin yan yana gelerek oluşturduğu bu terör örgütlerine Türk milleti dün olduğu gibi bugün de, yarın da müsaade etmeyecektir. Nice badireler atlatmış nice felaketler atlatmış yüce milletimiz bu zor günleri de atlatıp bu hainlere en iyi şekilde cevap verecektir.”
Konuşmasında hükümete de çağrı yapan Albayrak, “Buradan siyasi iradeye de sesleniyoruz; Türk askeri bir an önce Kandil’e girmeli ve şanlı Türk bayrağını orada dalgalandırmalı. Ayrıca ne kadar vatan haini de varsa hepsi asılmalı” dedi.
Basın açıklamasının ardından yürüyüş, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla sona erdi.

Orkun AKMAN

EDİRNE HUDUT GAZETESİ