Edirne Barosu Başkan Av.Özgür YILDIRIM Avukatlar günü konuşma metni

T.C

EDİRNE BAROSU

BAŞKAN AV. ÖZGÜR YILDIRIM’IN AVUKATLAR GÜNÜ NE İLİŞKİN  KONUŞMA METNİ

Sayın  Başsavcım , Sayın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanım , Sayın Meslektaşlarım ;

Sözlerime  başlamadan  önce  24 ocak 2016’da ebediyete  uğurladığımız  yeri doldurulamayacak merhum meslektaşımız  Av. Murat  KAYASÖKEN ’i  rahmet  ve özlem  ile bir kez daha  anıyorum.  Mekanı  cennet  olsun. Her zaman kalbimizde yaşayacaktır.

Ulu  Önderimiz  Gazi  Mustafa  Kemal   ATATÜRK  ve  silah  arkadaşlarının  bizlere  emaneti  olan  Türkiye Cumhuriyeti ‘ ni   yıkmaya  çalışan  iç  ve  dış  düşmanlarımızı  lanetliyorum.  Ne kadar   terörist  ve terör  örgütü  varsa  lanetliyorum.  Terörle   mücadelede   şehit   olan  kahraman  güvenlik  güçlerimize  ve  terör  saldırılarında hayatını  kaybeden  vatandaşlarımıza  Allah ‘tan  rahmet; gazilerimize  yaralı  vatandaşlarımıza da  acil  şifalar  diliyorum.  Dünyanın  her  neresinde  gerçekleşirse  gerçekleşsin  tüm  terör  eylemlerini  bir kez  daha  kınıyorum.

Tabii ki  lanetlemek   ve  kınamakla  terör  sona ermiyor. Terör ile topyekun  mücadele etmek  gerekiyor.  Devletimiz , terörle  mücadeleyi   kararlılıkla  sürdürürken,  ülkemizin  ekmeğini   yediğini   halde  terörle  mücadeleden rahatsız  olan  malum  çevreler;  ‘ifade özgürlüğü’  adı altında  terör  propagandası  yapmaktadırlar,   eli  kanlı  teröristleri  barış  güvercini  olarak  lanse  etmektedirler.  Bu  çevreler  bir  yandan  da  ‘hukuk’  ,  ‘insan hakları’  ve ‘demokrasi’  gibi  ağızlarına  hiç  yakışmayan  evrensel  değerleri  yüzlerine  maske  olarak  takmaya  çalışmaktadırlar. Böylelerinin  maskelerini  düşürmek  bizleri  ‘hukukçu’  olarak yetiştiren  Devletimize,   mensubu   olmaktan  şeref  duyduğumuz  Büyük  Türk  Milleti’ne   ve  yol  haritası  olarak

bizlere  Gençliğe  Hitabe ‘yi  bırakan  Ulu  Önderimiz  Gazi  Mustafa  Kemal  ATATÜRK ‘e  olan  boyun  borcumuzdur!   Böylelerinin  maskelerini  düşüreceğiz!  Çünkü  biz  Cumhuriyetin  Avukatlarıyız!  Meydanı  böylelerine  bırakmadık,  bırakmayacağız! Aşağılık  emellerine  ulaşmak  için  hukuku  kullanmaya  çalışmalarına ,  hukuku  işlerine  geldiği  gibi  yorumlamalarına  ve  bu  sayede  kamuoyunda  bilgi  kirliliği  yaratmalarına  müsaade  etmeyeceğiz!  Anayasada  yer  alan  hak  ve  özgürlüklerden  hiçbiri , Devletin  ülkesi  ve milliyeti  ile bölünmez  bütünlüğünü  bozmayı  ve insan  haklarına  dayanan  demokratik  ve laik  Cumhuriyeti  ortadan  kaldırmayı  amaçlayan  faaliyetler  biçiminde  kullanılamaz.

Avukatlar,  halkın  hak  arama  özgürlüğünün  ve  yargının  kurucu  unsuru  olan bağımsız  savunmanın  temsilcileridir.  Savunmayı  temsil   eden  avukatların  ve  baroların  bağımsızlığı  aynı  zamanda  yargının  da  bağımsızlığıdır.  Avukatlık  Kanunda  yer  alan  vesayet  hükümlerinden  artık  kurtulmamız  gerekmektedir.  Yargının  kurucu  unsuru  olduğumuz  özümsenmelidir.   Yargının  mesleğin   sorunlarını her  yıl  dile  getirmekten  bizim  dilimiz de tüy  bitti.  Ancak,  sorunlar  bitmek  yerine  her  yıl  giderek  daha  da arttı.   Sorunları  çözmesi  gereken  siyasetçiler  kafa  yapılarını  değiştirmedikleri  sürece  korkarım  ki  sorunlar  artmaya  devam edecektir.  Bu  öngörüm  de umarım  yanılıyorumdur.  Hukukun  üstünlüğü nün  egemen  olması  için  verdiğimiz  mücadeleyi  tüm  olumsuz  şartlara  rağmen  aynı  azim  ve  kararlılıkla  sürdürmeye  devam   edeceğiz.

Trafik  ve  iş  kazası  mağdurları  ile  banka  kredisi  kullanırken  ödemek  zorunda  kaldığı  dosya  masraflarını iade  almak  isteyen  hak  sahiplerine  musallat  olan ve  kapı  kapı  dolaşarak  el  ilanları  dağıtan  danışmanlık  firması  adı  altında  faaliyet  gösteren  kişiler  Avukatlık  Kanununa   aykırı  davranarak  suç  işlemektedirler  ve   haklarında  açılan  kamu  davalarında  hapis  cezası  ile  cezalandırılmaktadırlar.  Yasa  dışı  faaliyette  bulunan  bu  kişiler  ‘masrafları  biz  karşılıyoruz’  sloganıyla  Avukatlık  Asgari  Ücret  Tarifesinde  öngörülen  vekalet  ücretinin  3-4  katı

üzerin de  kesinti  yaparak  hak  sahiplerini  maddi  açıdan  mağdur  etmektedirler.  Hukuken yaşanan  ve  yaşanacak  olan  mağduriyetin  ise  kıyaslanamayacağı  açıkça  ortadadır.  Yasadışı  faaliyette  bulunan  ve  suç  işleyen  bu  kişilere  itibar  edilmemelidir.  Bu kişiler  ihbar  edilmelidir.   Faaliyetleri  sona  erene  kadar  ve  hapis  cezası  ile  cezalandırıldıkları  güne  kadar  bu  kişilerin  yakasını  bırakmayacağız.

Mesleğimize  ve  meslektaşlarımıza  yönelik  her  türlü  saldırı  karşısında  tek  yumruk  olmaya  devam  edeceğiz.  Birlik  ve  beraberlik  içerisin de  geçireceğimiz  nice  5  Nisanlar  diliyorum.  Avukatlar  Günümüz  kutlu  olsun ! 05.04.2016