KAPALI CEZAEVİ AVUKAT-MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİ
Tarih: 18.06.2020| Okunma Sayısı: 2083

Değerli meslektaşlarımız;

Başsavcılığımız ve cezaevi savcılığımız ile bugün yaptığımız toplantı sonucunda; Kapalı Cezaevinde alınan yeni tedbirler ve düzenlemelerdir.

1-Adalet Bakanlığı Cezaevi Pandemi kuralları 1 Temmuz’a dek sürmekte olup kapalı görüş devam etmektedir.

2-Bu geçiş sürecinde, Kapalı cezaevinde an itibarıyla, avukat görüşmelerinde tulum giyme şartı kaldırılmıştır. Avukatlarımız, maske, siperlik, eldiven giymeye devam edecek ancak tulum giymeyecektir.

3-Kapalı görüşler halen kadın koğuşunda bulunan kapalı görüş odasında yaptırılmaktadır. Bu süreçte;

A- Bu Kapalı görüş odasında avukat görüş yapıyor ise; diğer avukat meslektaşımız, tutuklu müvekkilinin ya da görüşeceği tutuklunun bulunduğu blokta bulunan kapalı görüş odasında şayet o anda başkaca bir ziyaretçi yok ise görüşebilecektir.

B-Tutuklunun bulunduğu blokta an itibarıyla ziyaretçi var ise ve kadın koğuşunda halen görüş yaptırılan Kapalı görüş odasında avukat da var ise bir süre bekleyecek hangisi önce biter ise orada görüşmesini yapabilecektir.

C-Cezaevinde bulunan eski görüş odamız ile yeni tahsis edilen avukat odamızın tefrişatı tamamlanmıştır. Ancak bu odalar açık görüşe uygun odalar olup halen Pandemi kuralları nedeni ile Kapalı görüşe izin verildiğinden şu an kullanılamamaktadır. Asıl olarak hafta başı itibarıyla, Adalet Bakanlığından beklenen Pandemi kurallarına uygun açık görüş yapılabilmesi yazısı, vaka sayılarının artmasına binaen, Kapalı görüşün 1 Temmuz’a dek uzatılması yazısı kapsamında gelmemiştir. 1 Temmuz tarihinde bakanlıktan açık görüş yazısı geldiği ve yeni bir uzatma olmadığı anda her iki oda da kullanıma açılacak ve aynı anda en az 5 avukat meslektaşımız Pandemi kurallarına uygun açık görüş yapabilecektir.

D-Bu sebeplerle, başsavcılığımız ve cezaevi savcılığımız ile toplantı yapılarak, duruşmaların başlamasına binaen geçiş sürecinde avukat meslektaşlarımızın tutuklu müvekkilleri ile  görüşmelerinde bir nebze daha kolaylık sağlanması noktasında işbu kararlar mutabakatla alınarak duyurulmuştur.

Saygılarımızla.
Edirne Baro Başkanlığı

<<<Mart 2024><<
Mart 2024
1218192021222324

29.03.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.