BARO BAŞKANI AV. ALPER PINAR’IN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ YAZILI AÇIKLAMASI
Tarih: 4.04.2020| Okunma Sayısı: 776

05 NİSAN 2020 AVUKATLAR GÜNÜ 
 
Değerli meslektaşlarım,
Çok değerli Edirne halkı,
Hepinizi şahsım ve barom adına en derin sevgi ve saygılarım ile selamlıyorum.

Avukatlar günü tarihsel süreçte belki de ilk kez buruk bir şekilde törensiz kutlanacak. Sağlık tedbirleri kapsamında bu durumu garipsemiyoruz aksine tarihe not ediyoruz. Umarım bu seslenişim, bu zor süreçte yüzlerinizde azıcıkta olsa bir tebessüm, yüreklerinizde azıcıkta olsa bir ferahlık yaratmış olur.

Öncelikle, savunma ve hak arama özgürlüğünün yılmaz savunuculuğunu yaparken ebediyete intikal etmiş olan avukatlara, adalete ulaşma noktasında birlikte hareket ettiğimiz hakim ve savcılarımıza ve adalet personelimize ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM. Baromuza kayıtlı olup ebediyete intikal etmiş tüm meslektaşlarımı, geçtiğimiz yıl elim bir kazada genç yaşta kaybettiğimiz ve hiç unutmayacağımız, meslektaşım,  kardeşim Av. Hakan Çağıl Taşdelen’i de tekrar yad ediyor, hepsinin mekanları cennet olsun diyorum. 

Değerli meslektaşlarım; 

Olağanüstü bir yılı yaşıyor ve olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. 
Sadece ülkemiz değil, dünyamız Covıd-19 salgın hastalığı ile büyük mücadele veriyor. Özellikle iletişimin doruk noktasının yaşandığı, ekonomik ve sosyal entegrasyonun iç içe geçtiği günümüz dünyasında, covid-19 salgın hastalığının yarattığı ve ileride yaratacağı tahribatın ne derece büyük olacağını tahmin etmekte zorlanıyoruz.

Umarım, ülkemiz, vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız bu süreci en az hasarla atlatır, sosyal, ekonomik ve psikolojik etkilerinden en az şekilde etkilenir. 
 
Tüm insanlık yaşamak için mücadele ediyor. Hastalık; medeniyet, sosyal statü, büyük devlet-küçük devlet, zengin-fakir, doktor-hasta, yaşlı-genç tanımıyor. Annemize, babamıza, çocuklarımıza, sevdiklerimize, bırakın sarılmayı, yaklaşamıyoruz bile. Gönüllü ve zaruri izolasyon uyguluyoruz. Psikolojimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz, ağrımayan boğazımız ağrıyor, ağrımayan eklemimiz ağrıyor, kendimizi dinliyor ve en ufak bir uyarı da acaba ! diyerek yaşıyoruz günlerdir. Ve büyük bir umutla bu günleri atlatıp normal hayatımıza dönmek için çabalıyoruz, bir an önce zamanın geçmesini ve hastalığın etkilerinin ortadan kalkacağı iddia edilen yaz aylarının gelmesini istiyoruz. Hiç endişe etmeyin, tabi ki o günler gelecek ve biz yine normal hayatımıza döneceğiz. Hayat çabucak geçer, günler birbirini kovalar ancak alışık olmadığımız, hayat tarzımızı değiştiren, psikolojimizi zorlayan bu günler maalesef çabuk geçmiyor. Yapmamız gereken, tedbirlere azami derecede önem vermek, uygulamak ve de elbirliği ile hareket ederek sabırla beklemek. 
 
Bu süreçte, ülke genelinde tanı konduğunu öğrendiğimiz meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce iyileşerek aramıza dönmelerini ve bundan sonraki süreçte tek bir meslektaşımızın dahi hastalanmamasını diliyorum.
 
Coronavirüs tanısı konan ve tedavi sürecinde olan tüm vatandaşlarımıza bir an önce iyileşmeleri yönünde acil şifalar diliyorum. Hastalık nedeni ile vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Salgın Hastalığın seyrinin bir an önce kaybolma yönünde değişmesini, etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını ve ülkemiz için en az sıkıntı ile atlatılmasını da diliyorum.
 
Yine, salgın hastalığın başından bu yana her zaman olduğu gibi bu ülkenin vatandaşlarının sağlığı için canlarını hiçe sayarak çaba ve emek gösteren, hangi görevde ve kademede olursa olsun tüm sağlık çalışanlarımıza, bu süreçte ilaçlarımızı temin etmeye devam eden eczacılarımıza, güvenliğimiz ve de alınan tedbirlerin hassasiyetle uygulanması için,  yine her zaman olduğu gibi fedakârca ve canlarını hiçe sayarak görev yapan polisi, jandarması, zabıtası ve diğer tüm kolluk kuvvetlerimize ve bu doğrultuda çalışan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkürlerimi sunuyorum.

Edirne Barosu olarak sürecin başından bu yana olabildiğince hızlı tedbirler aldık, uyguladık. Süreç ilerledikçe almaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Aldığımız kararlarda tek yürek olan yönetim kurulumuza ve fedakarca çalışan baro personelimize ve bize anlayış gösteren siz değerli meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 
 
Değerli meslektaşlarım;
Zor günler, yaşanan acılar, almamız gereken çok önemli dersleri de beraberinde getirir. Bu süreçler, ailemizin, sevdiklerimizin, dostlarımızın, arkadaşlarımızın ve onlarla paylaştığımız hayatın kıymetini daha iyi anlamamıza sebep olur.
Eminim bu süreçte hepimiz mesleğimizin, meslektaşlarımızın, baromuzun, baro personelimizin, çoğu kişiye karanlık ve sevimsiz gelen adliyemizin, avukat odalarımızın kıymetini daha iyi anladı.
Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Ancak ortak paydalarımız var. Avukatız. Birbirimizin fikirlerini, davranışlarını, tarzını, siyasi ya da dünya görüşünü beğenmesek bile aynı mecrada olmayı, avukat odasında sohbet etmeyi, kahve içmeyi, çay içmeyi özledik. Adliye koridorlarında, cübbelerimiz sırtımızda, bir köşede duvara yaslanarak sohbet etmeyi, duruşma beklemeyi, birbirimizle ve yargıçlarla tatlı sert hukuki tartışmalar yapmayı, müvekkillerimizi cesaretle savunmayı özledik.
Birlikte olmanın, birlikte hareket etmenin gücünü, huzurunu ve de önemini kavradık. Kısır tartışmaların dışına çıkıp, hayata daha farklı bakmamız gerektiğini, mesleğimiz ve geleceğimiz adına daha yararlı ve de kalıcı kararlar almamız gerektiğini fark ettik. Bu zor günlerin, hayatımızda yaşadığımız bu tecrübenin, bizi daha güçlü, daha kararlı, daha anlayışlı yapacağına, mesleğimizin kıymetini daha da bileceğimize inancım tamdır.  
 
Değerli meslektaşlarım; 
Avukatız. Mesleğimiz çok değerli ve kıymetli. Hukuk ve adalet, herkese ve her zaman gerekli. Bu sürecin sonunda sosyal ve ekonomik anlamda oluşacak tüm etkiler, mutlaka bir takım hukuki süreçleri de beraberinde getirecek. Ve biz adalet savunucuları olarak her zamanki gibi , o gün geldiğinde de;
 
 Haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların KARŞISINDA,
Adaletin, hakkın YANINDA.
Halkımızın YANINDA,
Hukukun YANINDA,
Hukuk devletinin YANINDA, olacağız.
 
O gün geldiğinde, her zaman olduğu gibi, KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İZİNDE OLACAĞIZ VE YOLUNDAN DÖNMEYECEĞİZ.
Dürüstlük, ahlak ve güvenilirlik gibi erdemleri BEYNİMİZDE, RUHUMUZDA YAŞATACAĞIZ.
 
VE TÜM BU İLKELERLE YOLUMUZA DEVAM EDERKEN, IRKA, CİNSİYETE, DİLE, DİNE, SİYASİ DÜŞÜNCEYE, ETNİK KÖKENE ASLA BAKMAYACAK, AYRIŞTIRMAYACAK, ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ. KILAVUZUMUZ SADECE SAVUNMA HAKKI VE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLACAK.
 
Biz AVUKAT OLMAYA, AVUKATLIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
 
5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ OLAN BUGÜN VE YAŞADIKÇA HER 5 NİSAN HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ;
 
DAİMA AVUKAT !
DAİMA SAVUNMA !
DAİMA HUKUK !
DAİMA ADALET !
DAİMA BAĞIMSIZ YARGI !
DAİMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ. !

 
5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM. 
SAYGILARIMLA... 
 
Av. Alper PINAR
EDİRNE BAROSU BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.