15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Basın Açıklaması

⁠⁠⁠Şanlı Ordumuzun içine sızan teröristler 15 Temmuz 2016 akşamı milli egemenliğimize, demokrasimize, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast ederek darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, canı pahasına tankların önünde dimdik duran Büyük Türk Milleti bu oyunu bozmuştur. Dünyanın en şanlı ve en şerefli milleti olan Türk Milleti’nin evladı olmakla ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır! Bu vesile ile 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize bir kez daha acil şifalar diliyorum.

Darbe girişiminin bastırılmasından sonra yargıya hesap verme süreci başlamıştır. Ancak 15 Temmuz Darbe Girişiminin vahametini idrak edememiş bazı çevreler yargılama sürecini itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Bu yönde oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarına itibar edilmemelidir. Terör örgütlerine gerek toplumsal taban gerekse de uluslararası destek kazandırabilecek eylem ve söylemlerden uzak durulmalıdır. Bağımsızlığımızın kıymeti iyi bilinmelidir. Devletimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalı, milli birlik ve beraberlik ruhuna aykırı hareket etmemeliyiz. Tek yumruk olmaya devam ettiğimiz sürece bayrağımız inmeyecek, ezan dinmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Av. Özgür YILDIRIM
Edirne Barosu Başkanı